Een nieuwe weg inslaan

Het is eind 2016 en al even stil rondom Black Tail Bicycles. Dit heeft twee redenen.

Ik ben afgestudeerd als industrieel product ontwerper maar heb, naast BTB, weinig in mijn werkveld gewerkt. Daar wil ik verandering in brengen. Daarom heb ik de afgelopen maanden gesolliciteerd op functie’s als product designer en ben aangenomen bij een bedrijf dat LED-verlichting ontwikkeld. Hier zal ik 36 uur per week werken om zo een dag per week vrij te houden voor BTB.

Daarnaast oefen ik al een jaar op het maken van fietsframes. Dus het daadwerkelijk bouwen van een frame uit een 8-tal stalen buizen. Dit gaat steeds beter en in 2017 bouw ik mijn eerste frame.

Wat betekend dit voor BTB zoals ze nu is?
Er verandert niet veel, behalve dat ik mijn tijd meer ga besteden aan het bouwen van fietsframes in plaats van het opbouwen van fietsen. Ik blijf wel nog steeds personal bikes bouwen. Het contact met jullie wanneer we samen aan tafel je nieuwe droomfiets ontwerpen wil ik niet verliezen.

Een jaar kan veel verandering brengen en 2016 deed dat zeker voor mij. Ik wens jullie namens Black Tail Bicycles een net zo bewogen 2017 en een gelukkig nieuwjaar.

– Bram

fillet braze bronze

practice fillet brazing done by me